Borkelmans keert nog eens terug op de uitspraak van Courtois en geeft zijn versie: "Er ging in de staf iets mis"
Johan Walckiers
Johan Walckiers

Wat was er aan de hand tegen Wales op het EK in Frankrijk?

Borkelmans keert nog eens terug op de uitspraak van Courtois en geeft zijn versie: "Er ging in de staf iets mis"
Foto: © Photonews

De wedstrijd tegen Wales op het EK in Frankrijk zindert twee jaar later nog steeds na. Hoe kon 'de Gouden Generatie' verliezen tegen een land dat maar één topspeler kent? Thibaut Courtois haalde achteraf uit, maar toenmalig assistent-bondscoach Vital Borkelmans weerlegt die uitspraken.

Borkelmans vond het niet terecht dat Courtois zei dat Wilmots tactisch faalde. "Daar had ik op zich geen moeite mee, maar hij sprak de waarheid niet", aldus Borkelmans in het Algemeen Dagblad. "Veel spelers waren fysiek niet meer in orde."

"En in de staf ging er ook wel iets mis. Sommige mensen bemoeiden zich met van alles en dat gaf irritaties. Die mensen wilden meer invloed en dat ging ten koste van de eenheid. Ze vertelden mij zelfs dat een assistent niet nodig was."

Gebrek aan professionalisme

Er ging achter de schermen wel meer mis dus. "Ze krenkten mij in mijn eer. Er ontstond wrevel door gebrek aan professionalisme. Vind jij het normaal dat er voor de kwartfinale twee mensen uit de staf bij de bondscoach informeerden of ze bij verlies tegen Wales direct naar huis mochten reizen? Dat is echt gebeurd. Die houding slaat ook over op de spelers."

Stort €50 en speel met €150