'Russia, here we come': "Er zitten steeds meer automatismen in ons spel"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst en Hermès Van Damme vanuit Brussel
| 0 reacties
'Russia, here we come': "Er zitten steeds meer automatismen in ons spel"

De Rode Duivels hebben er ongetwijfeld hun beste match van de voorbereiding opzitten tegen Costa Rica (4-1). De prestatie was ondanks het tegendoelpunt bijna perfect. Bovendien verliep het achteraan - met Boyata in de basis - ook goed.

Boyata toonde zich een waardige vervanger in de driemansdefensie van bondscoach Martinez. "Deze prestatie en dit resultaat geven ons heel wat vertrouwen om naar Rusland af te zakken", vertelde de Celtic-speler na afloop. 

Nochtans kwamen de Belgen wel op achterstand, dankzij een treffer van ex-Buffalo Bryan Ruiz. "Na die tegengoal hebben we goed gereageerd, al is dat nooit makkelijk na een achterstand", aldus Boyata. 

'Hard gewerkt'

"Sinds het begin van de voorbereiding hebben we hard gewerkt op het defensieve maar ook op het mentale aspect. We hebben een ploeg met veel kwaliteit en onze speelstijl zorgt ervoor dat de tegenstander vermoeid wordt."

Zelf voelde Boyata zich goed naast Alderweireld en Vertonghen. "Hoe meer ik speel, hoe beter ik me voel. Ik heb me altijd goed gevoeld naast de andere verdedigers. Er zitten steeds meer automatismen in ons spel."


 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties