Geschiedenis leert het ons nu al: België wordt wereldkampioen!

Geschiedenis leert het ons nu al: België wordt wereldkampioen!
Foto: © photonews

De Rode Duivels wisten hun uitwuifwedstrijd al bij al makkelijk te winnen van Costa Rica: 4-1. En dus is er al iets meer vertrouwen in het kunnen van onze nationale ploeg. Met recht en reden, want als we de geschiedenis mogen geloven ... worden we wereldkampioen. Althans volgens een onderzoek.

Het is de BBC - toch geen klein bier - dat met een opmerkelijk onderzoek naar buiten kwam op basis van alle voorgaande wereldkampioenschappen. Gaandeweg gaan ze daarin op zoek naar de uiteindelijke wereldkampioen.

Ze gingen daarbij op zoek naar een aantal criteria om aan te geven wie het meeste kans maakt om uiteindelijk de titel te pakken. 

  • Reekshoofden wonnen sinds 1998 altijd het WK, het is zelfs al van 1986 geleden dat er nog eens een niet-reekshoofd (Argentinië) de oppergaai pakte. 24 landen vallen zo af.
  • In de laatste negen toernooien won enkel Frankrijk in eigen land, het is dus beter het toernooi niet te organiseren. Rusland valt af.
  • Een goede defensie: enkel Polen slikt meer dan een goal per match gemiddeld en valt af.
  • Wees Europees: een WK in Europa wordt in 90% van de gevallen gewonnen door een Europees team. Brazilië en Argentinië vallen af.
  • Heb de beste doelman in je rangen: Portugal valt af, want Rui Patricio is volgens de BBC niet van het kaliber Lloris, Courtois of Neuer.
  • WK-ervaring: de selectie van Frankrijk kwam bij het bekendmaken van de selectie gemiddeld niet aan 25 caps, de Belgen (45.13) en Duitsland (43.26) hebben meer ervaring en dat zou van pas komen.
  • Een WK wordt bijna nooit gewonnen door de regerend kampioen, dus ook Duitsland maakt geen kans. 
  • En wie blijft dus over? Jawel, de Belgen!
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties