WK-ganger draagt zijn ex-club voor altijd in het hart: "Ik blijf een Anderlechtsupporter voor het leven"
Bart Vandenbussche
Bart Vandenbussche

"Ik blijf een Anderlechtsupporter voor het leven"

WK-ganger draagt zijn ex-club voor altijd in het hart: "Ik blijf een Anderlechtsupporter voor het leven"
Foto: © photonews

Aleksandar Mitrovic wordt een van de figuren om naar uit te kijken op het WK in Rusland. De ex-spits van Anderlecht scoorde afgelopen weekend nog een hattrick in de oefenmatch tegen Bolivia (5-1).

Afgelopen winter belandde Mitrovic, op een zijspoor bij Newcastle United, bijna bij Anderlecht. De terugkeer naar het Astridpark kwam er uiteindelijk niet helemaal door. Toch zit de Brusselse topclub nog steeds in zijn hart.

"Anderlecht heeft me gelanceerd en dat zal ik nooit vergeten", zegt Mitrogol in Sport/Voetbalmagazine. "Ik beleefde er twee goeie seizoenen en ken er nog steeds een aantal mensen. Elk weekend controleer ik hun resultaten. Ik blijf een Anderlechtsupporter voor het leven."

"In België heb ik geleerd hoe je als profvoetballer moet leven en zette ik de stap van puber naar volwassene. I grew up there."

12 goals

Mitrovic trok uiteindelijk naar Fulham, waar hij op een half seizoen twaalf keer scoorde. "Achteraf bekeken was het misschien beter dat ik niet naar België terugkeerde, want het voetbal van Fulham is me op het lijf geschreven. Fysiek en mentaal voel ik me weer top."

Stort €50 en speel met €150