Roberto Martinez moet enkel nog defensieve knoop doorhakken: "Voor beide spelers geldt hetzelfde..."
Bart Ver Elst Diederik Geypen
Bart Ver Elst en Diederik Geypen

Roberto Martinez tevreden over de prestatie van zijn verdedigers tegen Costa Rica

Roberto Martinez moet enkel nog defensieve knoop doorhakken: "Voor beide spelers geldt hetzelfde..."
Foto: © photonews

Na de overtuigende 4-1 tegen Costa Rica is het allemaal rozengeur en maneschijn bij de Rode Duivels. Toch zijn er nog zorgen over de defensie, aangezien Thomas Vermaelen en vooral Vincent Kompany nog onzeker zijn.

Thomas Vermaelen trainde ondertussen al mee met de groep. Bij Vincent Kompany is het codewoord 'afwachten'. "De revalidatie van Thomas evolueert gunstig", bevestigde Roberto Martinez na de match tegen Costa Rica.

"Het gaat elke dag beter met Thomas, maar voor beide spelers geldt hetzelfde: we maken pas 24 uur voor de match tegen Panama een beslissing of ze al dan niet meegaan. Maar natuurlijk zijn Vincent en Thomas erg belangrijk door hun kwaliteiten en ervaring."

Tevreden over Boyata en Dendoncker

Tegen Egypte kreeg Laurent Ciman speelminuten, in de derde oefengalop was het eerst aan Dedryck Boyata en daarna aan Leander Dendoncker. "Dedryck en Leander hebben het heel goed gedaan", was Martinez vol lof. "En Toby (Alderweireld, red.) oogt erg fris, mede door zijn situatie bij zijn club", doelt de bondscoach op het weinige aantal speelminuten van Alderweireld dit seizoen. 

Stort €50 en speel met €150