Waarom Spaanse bondsvoorzitter perszaal met verstomming sloeg toen hij nieuws van ontslagen bondscoach wereldkundig maakte

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
Waarom Spaanse bondsvoorzitter perszaal met verstomming sloeg toen hij nieuws van ontslagen bondscoach wereldkundig maakte
Foto: © photonews

Julen Lopetegui is dus geen bondscoach van Spanje meer. Het ontslag van de 51-jarige selectieheer, die na het WK naar Real Madrid trekt, werd vandaag door bondsvoorzitter Luis Rubiales bekendgemaakt op een persconferentie. De pers was met verstomming geslagen.

Hoezo? Het ontslag hing toch al in de lucht? Dat wel, maar het Spaanse Marca stuurde enkele minuten voor het begin van de persconferentie het bericht de wereld in dat Lopetegui toch zou mogen aanblijven na tussenkomst van de spelers. Die stonden immers nog altijd achter hun coach. 

Een donderslag bij heldere hemel was het dan ook toen Rubiales toch uitpakte met de boodschap dat de Spaanse bondscoach moet gaan: "We appreciëren enorm wat hij gedaan heeft voor de nationale ploeg want hij is een van de hoofdredenen waarom we op dit WK staan, maar we voelen ons verplicht om hem te ontslaan."

Toch gewaagd om zo vlak voor de start van het toernooi zo drastisch in te grijpen: "Julen is een echte topcoach en net dat maakte het zo moeilijk om deze knoop door te hakken. Ik heb gesproken met de spelers en ze gaan er alles aan doen om met de nieuwe technische staf wereldkampioen te worden. Ze hebben mij maximale inzet beloofd en ik twijfel er niet aan dat de ploeg ook daadwerkelijk alles zal geven."

Stort €50 en speel met €150