Exclusief interview met Daniel Amokachi: "België is samen met Frankrijk en Brazilië favoriet, maar ze moeten hun ego's opzij zetten"
Johan Walckiers
Johan Walckiers

Daniel Amokachi dicht België grote kansen toe

Exclusief interview met Daniel Amokachi: "België is samen met Frankrijk en Brazilië favoriet, maar ze moeten hun ego's opzij zetten"

Als je ineens in centrum Moskou een toeloop ziet als iedereen in WK-modus rondloopt, weet je dat er een bekend figuur is gearriveerd. Tot onze verbazing was het Daniel Amokachi, blijkbaar internationaal gekend, die de volkstoeloop uitlokte.

Tuurlijk gingen we hem even aanspreken over de Rode Duivels, want België is nog steeds een land dat hem nauw aan het hart ligt. "Ik volg het Belgisch voetbal nog op de voet", verzekerde hij ons. "En de Rode Duivels in het bijzonder, want wat voor een getalenteerd elftal is dat."

Voor Amokachi beter dan zelfs dan de Duitsers en de Argentijnen. "Voor mij is België samen met Frankrijk en Brazilië favoriet voor eindwinst", verraste hij toch wat. "Met de kwaliteit die ze hebben... Jullie hebben spelers die overal schitteren."

"De sleutel tot succes zal zijn de liefde die ze zullen tonen voor hun land. Als ze de ego's kunnen laten vallen, kunnen ze domineren zoals Frankrijk of Duitsland dat in het verleden deden. Als ze die liefde tonen, zullen ze ver geraken", aldus de voormalige spits van Club Brugge.

 

Dé belangrijkste speler? "Eden Hazard! Daar kan je geen stempel opplakken!"

 

Voor de belangrijkste spelers heeft Amokachi lof te over. "De Bruyne en Hazard, dat zijn wereldspelers. Ze toonden dat elke week in de Premier League. En vergeet Lukaku niet, een spits die zo makkelijk ballen tegen de netten ramt."

Maar dé belangrijkste speler? "Eden Hazard! Hij is gewoon zo getalenteerd, daar kan je geen stempel op plakken. Die doet gewoon zijn ding", besloot de Nigeriaanse krachtpatser van weleer.

Stort €50 en speel met €150