Witsel over hoger spelen op het veld, waarom hij geen niveau verloor in China en over Preud'homme: "Ik wist het al lang"
Johan Walckiers
Johan Walckiers

Axel Witsel weet waarom hij nu hoger kan spelen

Witsel over hoger spelen op het veld, waarom hij geen niveau verloor in China en over Preud'homme: "Ik wist het al lang"
Foto: © photonews

Axel Witsel heeft de laatste wedstrijden meer offensief kunnen bijdragen. Hij stond ook hoger op het veld leek het wel. Geen illusie, want dat komt door de nieuwe opdrachten die de Rode Duivels meegekregen hebben van Roberto Martinez.

Witsel kan zich meer uitleven, want hij is niet meer alleen verantwoordelijk voor de recuperatie. "In tegenstelling tot vroeger moet ik geen 50 meter meer achteruit sprinten bij balverlies. De coach wil dat we de bal zo snel mogelijk recupereren en niet vanuit de reactie spelen. De speler die het dichtst bij de bal is moet de bal proberen recupereren. Dat betekent sprintjes van 10 meter... Dat verklaart waarom ik hoger kan spelen."

Niveau

Nogmaals werd hem gevraagd naar zijn niveau na een jaar in China. "Kijk, wat je kan verliezen is je fysiek, niet je spelniveau, waar je ook speelt. Ik heb ook twee weken intensief met Lieven (Maesschalck) getraind om klaar te zijn. Ik weet dat ik niet de meest belastende wedstrijden speel, maar ik heb hard gewerkt."

Intussen is zijn ex-coach Michel Preud'homme, met wie hij kampioen speelde bij Standard, opnieuw bij de Rouches geland. "Nee, dat heeft me niet verrast, want ik wist het al lang. Standard heeft misschien wel een coach als Michel nodig om de volgende stap te zetten", besloot Witsel.

Stort €50 en speel met €150