Op het nippertje erbij, maar Rode Duivel heeft misschien wel héél belangrijke rol: "Ik ben klaar om op het einde het verschil te maken"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Sotchi
| 1 reacties
Op het nippertje erbij, maar Rode Duivel heeft misschien wel héél belangrijke rol: "Ik ben klaar om op het einde het verschil te maken"
Foto: © photonews

't Is een bescheiden, maar misschien wel heel belangrijke rol die Adnan Januzaj kreeg toebedeeld. Als België in de problemen komt op dit WK heeft Roberto Martinez hem misschien nodig om het te forceren. Op zijn tweede WK, ondanks slechts 7 caps, is hij zich daarvan ter dege bewust.

Januzaj is maar al te blij dat hij erbij loopt, want zo evident is dat niet. "Tijdens een WK is het team het belangrijkste. Mijn rol is om de groep te helpen. Ik ben gekomen om te winnen. De laatste acht is niet slecht, de halve finales ook niet, maar wij zijn gekomen om het WK te winnen. Dan is het individu niet belangrijk", aldus Januzaj.

Hij verdiende zijn selectie aan zijn goed seizoen bij Real Sociedad. En hij onderschat zijn rol misschien wel wat. Na Hazard is hij misschien wel de beste dribbelaar van de ploeg. "Zelfs de grote landen hebben het moeilijk. Vooral dan in de laatste twintig minuten. Ik voel me klaar om op het einde van zo'n wedstrijden het verschil te maken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties