Gentse goalie ziet het zitten: "We kloppen jullie wel in de finale"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Gentse goalie ziet het zitten: "We kloppen jullie wel in de finale"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met Lovre Kalinic kijken we uit naar de volgende speler uit de Jupiler Pro League op het WK. Hij zal wellicht niet in actie komen, maar gelooft rotsvast in zijn team.

"Ik denk dat we een heel goed team hebben, maar de andere nationale ploegen zitten ook tjokvol kwaliteit. In onze groep zal het niet makkelijk worden, maar ik geloof in onze ploeg. De jongens zullen het wel tonen op het veld en we gaan volgens mij door naar de volgende ronde", aldus Kalinic voor de start van het WK.

"Waar ik denk dat we gaan stranden? Dat is een moeilijke vraag. Uiteraard zou ik het liefst de finale spelen. De finale is het hoogste doel, maar eerst willen we eerste of tweede in onze groep worden. Daarna kunnen we verder kijken."

Subasic verdient dit écht, ik ga hem ten volle steunen

"Dat we een tornooiploeg zijn? Bijna elke twee jaar zijn we op de afspraak. Het is nu aan de coach om de beste elf in de basis te droppen.” Daar is Kalinic helaas zelf niet bij. “Ik mag niet aan mezelf denken. Er staat een heel goeie doelman voor me (Subasic van Monaco, nvdr.) en hij verdient dit écht. Ik ga er alles aan doen om hem te steunen.”

"Dit seizoen heb ik ook kansen gekregen, maar in de nationale ploeg is de rolverdeling duidelijker dan bij clubteams. Je weet goed wie de nummer één is en wie de nummer twee. In een club wordt dat over 40-45 matchen beslist op een seizoen. Bij de nationale ploeg zijn dat er maar een stuk of zes."

Ook de Rode Duivels ziet hij ver geraken. "België? Dat zit vol goeie spelers die bij absolute topteams aan de bak zijn, net als er bij ons ook veel zijn. Hopelijk komen we elkaar in de finale tegen. Dat zou mooi zijn. Maar dan kloppen we jullie uiteraard (lacht).”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties