Martinez komt met nog een verrassing en liet Rode Duivel in Moskou: "Ik wou niet dat hij onnodig moest reizen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Sochi
| 0 reacties
Martinez komt met nog een verrassing en liet Rode Duivel in Moskou: "Ik wou niet dat hij onnodig moest reizen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Laurent Ciman had nog tot zondagavond 17u Russische tijd opgeroepen kunnen worden om Vermaelen of Kompany te vervangen, maar werd deze ochtend al op een vliegtuig naar België gezet. Martinez legt uit waarom én liet nog een andere speler achter.

Gilles De Bilde bond de kat meteen de bel aan. "We wachten tot morgen, maar we hebben geoordeeld dat Ciman nu voldoende klaar is. De vlucht staat klaar om meteen te vertrekken uit Brussel. Ik wou dat Laurent Ciman voorbereid was om in te vallen.

"Hij was een modelprof tijdens deze periode. Ik weet dat het niet makkelijk was, maar het was een rol die moest vervuld worden."

Geen Vermaelen in Sochi

Kompany en Vermaelen zijn dus op de goeie weg. "De groep kon de ervaring van die jongens gebruiken. Ik hoop dat Vermaelen klaar is om in de derde match van de groepsfase aan te vatten. Een risico? Elke speler kan geblesseerd geraken. We moeten beslissingen maken op een medisch vlak. Vermaelen heeft getoond dat hij klaar is om te presteren zonder dat hij veel matchritme nodig heeft. Kompany heeft ook dit seizoen op een hoog niveau kunnen terugkeren tegen Chelsea."

Het was echter niet nodig om meteen naar Sochi te komen."Er is nog een speler niet afgereisd naar Sochi. "Thomas Vermaelen zit nog in Moskou. Ik wou niet dat hij onnodig zou reizen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties