Bedroevend Brazilië geraakt niet voorbij Zwitserland, Coutinho zorgt voor enige hoogtepunt in zoutloze partij

Clint Vens
| 0 reacties
Bedroevend Brazilië geraakt niet voorbij Zwitserland, Coutinho zorgt voor enige hoogtepunt in zoutloze partij

Maandagavond stond misschien wel dé grote topfavoriet voor zijn eerste groepswedstrijd op het wereldkampioenschap. Brazilië sleep de messen en wou meteen indruk maken. Zwitserland moest het kind van de rekening worden, maar dat viel lelijk tegen voor de Seleçao.

Het was zengend heet in de Rostov Arena en dat was te merken. De hitte wrong de samba uit de Braziliaanse benen. Slordigheden troef bij dé grote topfavoriet. Het was wachten op de tiende minuut voor de eerste dikke kans voor de Seleçao via Paulinho. Schär verkijkt zich op een voorzet van Neymar, maar de Barça-middenvelder schoof de bal onbegrijpelijk naast. 

Klasseflits

Dat was het signaal voor 'De Goddelijke Kanaries' om de match meer in handen te nemen, al leidde dit niet tot grote kansen. De ban werd uiteindelijk gebroken met, hoe kan het ook anders, een individuele actie. Coutinho tekende voor de openingstreffer met een enig mooie krul van buiten de zestienmeter, het leer ging via de paal binnen. Genieten!

Brazilië duwde na de openingstreffer het gaspedaal echter niet in. Zwitserland gaf een gelaten indruk en kon zijn schaarse tegenprikken nooit concretiseren en dus gingen we met 1-0 de kleedkamer opzoeken, na een slaapverwekkende eerste helft. 

Controversiele gelijkmaker

Na vijf minuten in de tweede helft werden we uit onze slaap gewiegd door een doelpunt. Züber kopte raak op een hoekschop van Shaqiri, maar in de herhaling bleek dat de Zwitser zich toch eventjes afzet op Thiago Silva. Ref Ramos gaf echter geen krimp en keurt de goal goed, ook de VAR besloot niet in te grijpen. 

De wake-up call voor de Brazilianen zou je denken, maar niks is minder waar. Ze voetbalden naar het evenbeeld van hun grote vedette: nonchalant, gelaten en inspiratieloos. We kunnen ons ook niet van de indruk ontdoen dat Neymar niet honderd procent fit is. 

Gabriel Jesus werd wel nog vastgehouden in het strafschopgebied en claimde een penalty, ref Ramos bleef echter stoïcijns, net als de VAR. In de slotfase behoedde Sommer de Zwitsers nog van de nederlaag op pogingen van Neymar en Paulinho. Zo eindigde partij op een gelijkspel en dat is een stevige deillusie voor een ontgoochelend Brazilië. Servië leidt voorlopig in zijn poule. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties