Opmerkelijk: Panama met volledig open vizier tegen België: opstelling en tactiek reeds bekendgemaakt door coach

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Sochi
| 0 reacties
Opmerkelijk: Panama met volledig open vizier tegen België: opstelling en tactiek reeds bekendgemaakt door coach
Foto: © photonews

Nog niet veel meegemaakt: een coach die zijn volledige opstelling een dag voor de match bekendmaakt en daarbij ook nog eens toegeeft welke tactiek hij gaat gebruiken. Panama strijdt met volledig open vizier tegen de Rode Duivels.

"Met wie we gaan spelen? Penedo; Davis, Escobar, R.Torres, Murillo; Gomez; Barcenas, Godoy, Cooper, Rodriguez; Perez." Alstemblieft! Hernán Darío Gómez speelt geen spelletjes. Hij gaf ons gewoon zijn basiself voor de match van morgen.  Dus met José Rodriguez van Gent in de basis. 

Maar als je een vraag stelt over de tactiek? Daar zou hij toch zeker niet op antwoorden? Of minstens verhuld. Niet dus... "Of ik in mijn 4-1-4-1 ga spelen? Ik heb verschillende systemen getest en dat is het systeem dat het best bij mijn spelers past. Zo staat iedereen op zijn plaats die hij bij zijn club speelt."

Aanvallen of verdedigen?

België gaat dus tegen een blok moeten opboksen, want de sterkte van Panama ligt zeker niet in de aanval. "Daar hebben we inderdaad wat problemen. We scoren niet veel. We proberen dat anders op te lossen. Maar verdedigend zullen we dus in blok moeten spelen, robuust! We analyseerden de tegenstander en ze hebben héél snelle aanvallers. Dat moeten we opvangen."

Reken er dus maar op dat die tweede rij van vier dicht zal aanleunen tegen de verdedigende middenvelder. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties