Definitief: Martinez hakt de knoop door over Vincent Kompany (en Thomas Vermaelen)

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Sochi
Definitief: Martinez hakt de knoop door over Vincent Kompany (en Thomas Vermaelen)
Foto: © photonews

De knoop is doorgehakt. Laurent Ciman vertrok zaterdag al naar huis vanuit Moskou, maar tot vandaag was er nog een mogelijkheid dat hij opnieuw moest invliegen naar Rusland. Roberto Martinez geeft nu een stand van zaken op zijn persconferentie in Sotchi.

Vincent Kompany én Thomas Vermaelen blijven - zoals enigszins verwacht - definitief bij de groep van 23. "Die beslissing hebben we zondagmorgen met de medische staf gemaakt", aldus de bondscoach van de Rode Duivels.

Sneller aan het herstellen

"Kompany is sneller aan het herstellen als we hadden verwacht. De kans dat hij in de groepsfase al kan spelen is groter geworden dan we oorspronkelijk dachten, al was die er ook al eerder", wist Martinez te vertellen in Sotchi.

"Hij heeft zijn presence, zijn ervaring waarmee hij erg belangrijk is voor deze groep. We moeten klaar zijn doorheen het WK, daarom blijft de groep van 23 de definitieve kern. Boyata, Dendoncker, ... ze zijn jong en droomden van het WK, dat is geen druk. Ze hebben er zin in, nu kunnen ze die droom beleven."

Stort €50 en speel met €150