Kenner van het Argentijnse voetbal Losada ziet zwakke plek bij zijn land én spreekt zich uit over penaltymisser Messi

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Kenner van het Argentijnse voetbal Losada ziet zwakke plek bij zijn land én spreekt zich uit over penaltymisser Messi
Foto: © photonews

Wie voor dit WK geld had ingezet op een eindzege van Argentinië zal zich gisteren al eens duchtig in de haren gekrabt hebben. 'La Albiceleste' kwamen tegen een niet te vermurwen IJsland niet verder dan een pover 1-1 gelijkspel. Onze huisanalist Hernán Losada was een bevoorrechte getuige.

De 36-jarige artiest die onlangs zijn voetbalschoenen aan de haak hing zag een zwak punt bij de ploeg van bondscoach Jorge Sampaoli: "De verdediging is niet alleen qua organisatie, maar ook qua namen de zwakke plek. Eduardo Salvio, gisteren de rechtsback, had nog nooit op die positie gespeeld", aldus Losada. 

En dat was lang niet het enige probleem in de achterhoede: "Marcos Rojo heeft geen wedstrijdritme in de benen en doelman Willy Caballero is bij Chelsea bankzitter. Javier Mascherano speelt dan weer in China en Lucas Biglia heeft de laatste tijd met verschillende blessures gesukkeld. Er zijn dus geen automatismen en veel twijfels op de sleutelposities." 

3 op 16 gemist

Tot overmaat van ramp miste Lionel Messi - de man die het moet forceren - ook nog een belangrijke penalty die de bevrijdende 2-1 had kunnen opleveren. "Hij miste zijn derde penalty in zestien matchen voor Argentinië. De twee andere waren wel in oefenmatchen. Ik denk dan ook niet dat er zich een probleem stelt voor de toekomst."

De elfmeter van Leo was in ieder geval zwak getrapt, daar was iedereen het over eens; "Ik weet dat het achteraf makkelijk praten is, maar op spannende momenten zoals gisteren zou ik altijd voor zekerheid kiezen. In het geval van een linksvoetige speler als Messi is dat nooit een plaatsbal rechts van de keeper. Een hard schot in het midden van het doel of, zoals de meeste linksvoetige spelers doen, hard links van de keeper trappen, is beter. Maar wie ben ik? In ieder geval zal Messi zonder enige twijfel de penalty's blijven nemen." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties