Courtois somt de redenen op waarom België kans maakt het WK te winnen: "Mooi strand hier? Vakantie is voor nadat we het WK winnen"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Sochi
| 0 reacties
Courtois somt de redenen op waarom België kans maakt het WK te winnen: "Mooi strand hier? Vakantie is voor nadat we het WK winnen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Thibaut Courtois is niet iemand die last heeft van valse bescheidenheid. Dat is geen verwijt, zeker niet. We kunnen wel wat meer 'Hollandse bravoure' gebruiken. Courtois over de kans op eindwinst in Rusland...

Courtois grapte er wel nog wat mee. Toen hem gevraagd werd naar de mooie stranden van Sochi en het mooie weer hier... "Ik heb er nog niks van gezien en na de match verhuizen we terug naar Moskou. Vakantie is voor nadat we het WK gewonnen hebben", lachte hij.

Maar eigenlijk is hij wel serieus. "We hebben de kwaliteit, we hebben de spelers die in hun beste vorm ooit zitten... Ik wil ons wel geen topfavoriet noemen, wel een outsider. Ik ga niet zeggen dat we het WK gaan winnen, maar we geloven wel dat we ver kunnen geraken", aldus het sluitstuk.

Ja, ik denk dat we meer klaar zijn dan de vorige keren

Verschillende spelers zitten inderdaad in de vorm van hun leven, zoals Eden Hazard. "Ik ken Eden al heel lang en wat hij nu doet is gewoon verbluffend. Zo heb ik hem nog nooit bezig gezien, zowel op training als in de matchen. Maar we hebben niet enkel hem in topvorm nodig. Als je ver wil geraken, moet je je beste spelers op hun best hebben. En dat is volgens mij wel het geval."

En Courtois zelf? "Ik heb onbewust toch meer naar het einde van het seizoen gepiekt. Daarom voel ik me wel heel goed nu. Wanneer het een geslaagd toernooi is voor mij? Als je het WK wint zeker?", herhaalde hij nog eens. 

De ploeg is er immers ook klaar voor. "Ja we staan verder dan de vorige toernooien. Ik voel dat we voor elke tegenstander klaar zijn. We weten nu wel wanneer we moeten aanvallen, wanneer we moeten verdedigen. Dat is toch anders dan voor de vorige toernooien. Dus ja, ik denk we meer klaar zijn dan de vorige keren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties