We hebben een spion! Panamese Belg over WK-beleving: "Er zijn Panamezen die hun auto verkocht hebben voor het WK"
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Sochi

Kurt Festraerts woont al twee jaar in Panama

We hebben een spion! Panamese Belg over WK-beleving: "Er zijn Panamezen die hun auto verkocht hebben voor het WK"
Foto: © SDG

Tegenover de vijfduizend Panamezen die in Sochi aanwezig zijn, staan enkele honderden Belgen. Één van hen beleeft straks de match van zijn dromen. Kurt Festraerts woont immers al twee jaar in Panama.

Hij viel meteen op, tussen de Belgische supporters in de Beerlin bar zondagavond. Er was immers maar één stamgast die trots een Panamees shirt droeg. "Ik woon al twee jaar in Panama", vertrouwt Kurt ons toe. "Ik had het een beetje gezien in Londen en ik heb een Panamese vriendin, dus heb ik de sprong gemaakt."

Samen het WK meemaken kon echter niet. "Ik kon tickets bestellen in de Belgische vakken, zij niet. Ik ga alleszins mee tot aan de finale. In Brazilië heb ik ook het volledige WK meegemaakt. Zo blijf ik de voeling met België behouden."

In hun hart geloven ze erin, maar in hun hoofd blijven ze realistisch -Kurt Festraerts

Maar hoe zijn de verwachtingen in Panama? Is er hoop om de Belgen te kloppen? "Na de overwinning van Mexico is het opnieuw opgeflakkerd. Als ze met hun hart denken, is de bal rond en kan alles in het voetbal. Maar in hun hoofd weten ze dat het heel moeilijk wordt tegen België. Ze kennen de Belgische spelers ook. Het zou mooi zijn mochten zij de eerste maken en wij er dan zeven scoren."

De Panamezen zijn met vijfduizend in Sochi. Daar hadden ze veel voor over, zo blijkt. "Na de kwalificatie kreeg iedereen een dag verlof van de president. Bovendien is alles in de WK-sfeer gebracht sinds de kerstverlichting weg is. Heel lang dus. Er zijn mensen die zelfs hun auto verkocht hebben om hier te geraken."

De realistische Panamezen zien het zo: wolven tegen puppy's

 

Stort €50 en speel met €150