Toch maar uit jullie doppen kijken, Rode Duivels: "Panama is sterker dan Costa Rica"

Florent Malice
Florent Malice vanuit Sochi
| 0 reacties
Toch maar uit jullie doppen kijken, Rode Duivels: "Panama is sterker dan Costa Rica"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wat weet u eigenlijk over het voetbal in Panama? Weinig, onze eerste WK-tegenstander is dé grote onbekende factor voor de meerderheid van de Belgen en dus staken wij in Rusland ons licht op bij een Panamese journalist. En die had enkele verrassende antwoorden in petto.

Arturo Bolvaran werkt voor RPC Panama en die is natuurlijk laaiend enthousiast over het feit dat zijn land straks mag aantreden tegen België. "Die kwalificatie voor een WK-eindronde kan in Panama heel veel zaken veranderen op voetbalgebied. Op het vlak van professionalisme en infrastructuur kan dit een scharniermoment zijn. Panama is op voetbalvlak in ieder geval aan het groeien", klinkt het. 

Voor Panama wordt het de grote vuurdoop op een WK: "Dit is historisch. Ons volkslied horen in een stadion, wetende dat miljoenen mensen naar ons kijken, dat gaat een groots moment zijn. Dit is toch helemaal iets anders dan bijvoorbeeld de CONCACAF Gold Cup (het belangrijkste landentoernooi voor voetbalnaties uit Noord-Amerika, Centraal-Amerika en de Caraïben, red.)."

Costa Rica? Zwakker dan Panama

De Rode Duivels weten misschien al een beetje wat ze mogen verwachten straks want in de voorbereiding werd geoefend tegen Costa Rica, een gelijkaardige tegenstander. Of toch niet? "Dat kan je wel zeggen, al beschikt Costa Rica over meet technische bagage. Maar zelf vind ik dat Panama sterker en beter is dan Costa Rica, vooral dan op collectief vlak." Laat ons toch maar hopen dat onze Rode Duivels straks niet op het al behoorlijk lange lijstje terechtkomen van toplanden die zich hebben laten verrassen op de openingsspeeldag van het WK...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties