WK-dagboek: Waarom we vandaag liever niet in de schoenen van de Rode Duivels staan
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Sochi

Voetballen in Sochi bij dit weer is een uitdaging

WK-dagboek: Waarom we vandaag liever niet in de schoenen van de Rode Duivels staan
Foto: © photonews

De Rode Duivels beginnen vanavond in de Fisht Arena in Sochi aan het WK voetbal. Wij zijn al enkele dagen aanwezig en net als de voorbije dagen brengen we jullie op de hoogte van ons reilen en zeilen.

Rode Duivel voor een dag, wie zou het niet willen zijn? Wel, vandaag zouden we die eer zomaar aan ons voorbij laten gaan. We hebben gisteren immers serieus onze peren gezien in de supporterswedstrijd tegen een lokale selectie uit  Sochi.

Niet omdat die vriendelijk Russen zo goed konden voetballen -de match tegen de lokale slager, bakker en postbode eindigde op een nipte 4-3 nederlaag- wel omdat het klimaat niet echt... Belgisch is. 31 graden en een luchtvochtigheid om ú tegen te zeggen zijn niet de omstandigheden waarin we gewend zijn om te voetballen.

Vertrouwen in Hazard en co.

Al hebben we best vertrouwen in onze Rode Duivels. We kunnen immers verwachten dat ze iets meer afgetraind zijn dan ons, maar toch lijken de Panamezen in het voordeel in deze omstandigheden. Als je de Rode Duivels na tien minuten al lichtjes ziet zweten, oordeel dan niet te streng. Wij waren na tien seconden zeiknat. Vamos Belgica!

Stort €50 en speel met €150