Zelfvertrouwen of hoogmoed? "Dit is eigenlijk nog een oefenmatch" en "Er kan niks verkeerd gaan tegen Panama, echt niet"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
Zelfvertrouwen of hoogmoed? "Dit is eigenlijk nog een oefenmatch" en "Er kan niks verkeerd gaan tegen Panama, echt niet"
Foto: © photonews

Als we afgaan op de intrinsieke verhoudingen mag Panama ons geen strobreed in de weg leggen, maar een wedstrijd moet toch altijd gespeeld worden en in voetbal kan alles. Zo luiden althans de clichés. De analisten zien het echter niet mislopen tegen een van de meest bescheiden WK-deelnemers.

Franky Van der Elst heeft er, ondanks de verrassend negatieve resultaten van enkele andere toplanden, het volste vertrouwen in: "Je kan het niet vergelijken hé, ik denk dat landen als Zwitserland en Mexico toch nog van een andere orde zijn als Panama. De vergelijking gaat gewoon niet op. Dit is eigenlijk nog een oefenmatch tijdens het toernooi, zo moet je dit toch wel bestempen, vind ik. Het is het natuurlijk niet, maar eigenlijk wel. Het verschil tussen België en Panama is intrinsiek toch veel groter dan tussen Brazilië en Zwitserland", klinkt het in Villa Sporza

Buikspieren

En ook Marc Degryse twijfelt niet: "Er kan niks verkeerd gaan tegen Panama, echt niet. Ook niet als ze met tien voor doel gaan liggen? Neen, zelfs dan niet. Zwitserland pakt een punt tegen Brazilië, maar heeft de voorbije toernooien en campagnes toch altijd getoond dat het een stugge en moeilijk te manoeuvreren tegenstander is. Panama is er voor het eerst bij op een WK. Heb je die kapitein gezien die zijn buikspieren toonde? Die moet zo Romelu Lukaku afhouden, Lukaku zal zijn buikspieren eens tonen. Hij weegt 100 kilogram, maar Lukaku gaat erover."

Jan Mulder heeft toch nog een waarschuwing in petto: "Marc, een uur of anderhalf uur geleden, voor die match Brazilië-Zwitserland, heb ik jullie gevraagd of er ook maar een kleine kans was dat Zwitserland iets zou rapen. 'No way', zeiden jullie! En jawel hoor, het werd 1-1!"

Stort €50 en speel met €150