Mulder & co hebben veel kritiek op Rode Duivels ondanks zege: "Het trok op niets"

Mulder & co hebben veel kritiek op Rode Duivels ondanks zege: "Het trok op niets"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels wonnen al bij al vlot hun eerste wedstrijd van Panama met 3-0. Toch was er achteraf wel een en ander te doen over het uitvoetballen van de Belgen. Daar is namelijk toch nog wel wat werk aan.

Roberto Martinez hield het op “de tactische zaken te precies willen uitvoeren. Als voetballer moet je ook durven spelen, relaxt zijn. Maar onze passing was te traag”, aldus de bondscoach. “Al had Panama daar ook een aandeel in.”

Ook de analisten hadden het gezien: “Toby moest indribbelen met de bal aan de voet van Roberto Martinez en hoger gaan spelen. Dan moeten de verdedigers kiezen en dan komen er opties, maar er werd teveel getwijfeld”, aldus Denis Van Wijk in Villa Sporza. “Ze hebben de Ajax-school nochtans gehad, dus moeten het kunnen.”

Traag, traag, traag

“Traag, traag, traag. Het ging maar traag, traag, traag”, pikte Jan Mulder in. “We moeten er dus ook kritiek op hebben, want het trok eigenlijk op niets. Eigenlijk heeft Martinez kritiek op zichzelf, want die spelers moeten dat weten na drie weken training onder hem, hij hoeft dat geen 10.000 keer te herhalen.”

“Geen rustig uitvoetballen en te veel lange ballen, zoals gevreesd”, was ook René Vandereycken kritisch in Het Nieuwsblad. “Het positiespel was bij de opbouw van achteruit ronduit zwak. In de veldbezetting 4-3-3 ging het beter, maar er waren te veel tekortkomingen tegen een zwakke tegenstander.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties