Datum: 19/06/2018 14:00
Competitie: WK
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Mordovia Arena
Colombia nekt zichzelf met rode kaart en penalty in de derde minuut, Japan kan er na enige tijd volop van profiteren met ferme stunt
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 0 reacties

Japan stunt met 1-2 tegen Colombia

Colombia nekt zichzelf met rode kaart en penalty in de derde minuut, Japan kan er na enige tijd volop van profiteren met ferme stunt

Japan begint zijn WK vrij verrassend met een 1-2 zege tegen Colombia. Daar hadden de gebeurtenissen van de derde minuut alles mee te maken, want op dat moment stonden de Aziaten al voor tegen tien geelhemden.

Grote verrassing in de basisopstelling van Colombia: geen James Rodriguez. De beste man van het vorige WK miste enkele trainingen en bleef uit voorzorg aan de kant. Izquierdo (ex-Club Brugge) enerzijds en Kawashima (ex-Standard) anderzijds stonden wel tussen de lijnen.

Minuut 3: penalty en rood

De match begon werkelijk dramatisch voor Colombia. Na slechts drie minuten bracht Murillo zijn medeverdedigers in de problemen en Carlos Sanchez zag zich genoodzaakt een schot met zijn arm uit het doel te slaan. Rechtstreeks rood en penalty was het gevolg, de VAR hoefde niet in te grijpen. Het was de eerste rode kaart van dit WK en de op één na snelste ooit.

Draaischijf Kagawa zette zich achter de bal en bracht Ospina bijzonder koel op het verkeerde been. Een snelle 0-1 voor Japan, meteen op rozen.

Colombia liet zich echter niet doen en bleef ook met tien man aanvalsdrift tentoonstellen. De acrobatische Falcao devieerde tweemaal een voorzet op de doelman, Cuadrado liet zijn tegenstander Nagatomo serieus zweten op de rechterflank. Na een halfuur kwam er wel een tweede grote tegenvaller, want diezelfde Cuadrado moest plots gewisseld worden met lichte hinder.

Specialist(en) van de vrije trap

Dan liet aanvallende middenvelder Quintero even zien waarom net hij sterspeler Rodriguez mocht vervangen. Met een héérlijke vrije trap over de grond zette hij Colombia niet eens onverdiend op 1-1. Kawashima maakte nog wilde gebaren voor doellijntechnologie, maar de bal was wel degelijk volledig over de achterlijn. Vijf minuten later mocht iedereen tijdens de rust even op adem komen.

In de tweede helft begon Colombia eigenlijk voor het eerst te spelen als een ploeg die met een mannetje minder stond. Japan mocht het tempo dicteren, de geelhemden dachten vooral aan de slotfase en hoe ze dan vooral geen zuurstof tekort wilden komen.

Nog één ploeg op het veld

Rodriguez mocht nog een halfuurtje meespelen, maar ook hij kon het tij niet keren. Colombia kreeg praktisch geen enkele kans meer en Ospina moest meerdere keren voorkomen dat zijn ploeg opnieuw achter kwam.

Tot de ene keer dat dat niet lukte: Honda was net ingevallen en zwiepte een hoekschop voor doel, Osako kopte hard via de paal binnen. Een verdiende en logische 1-2, die Japan een uitstekende start van het WK bezorgt. Colombia heeft zichzelf dan weer bijzonder pijnlijk in de voet geschoten. Ook weer opvallend: alle goals vielen op standaardsituaties. Het begint stilaan de trend van het WK 2018 te worden.

Opstellingen

Colombia Colombia

  Speler G Beoordeel
Ospina David Ramirez 90' -
Arias Naranjo Santiago 90' -
Murillo Murillo Oscar FabiƔn 90' -
SƔnchez Mina Davinson 90' -
Mojica Palacio Johan AndrƩs 90' -
Lerma Solƭs Jefferson AndrƩs 90' -
Sanchez Carlos   4'  
Quintero Paniagua Juan Fernando āš½ 58' -
Falcao Radamel 90' -
Cuadrado Juan Guillermo Bello 31' -
Izquierdo Mena JosƩ Heriberto 70' -
  Bank G Beoordeel
Barrios TerĆ”n WĆ­lmar Enrique   59' -
RodrĆ­guez Rubio James David   32' -
Bacca Carlos 20' -
Mina Yerry -  
DĆ­az Rhenals Farid Alfonso -  
Uribe Villa AndrĆ©s Mateus -  
Cuadrado Romero JosĆ© Fernando -  
Aguilar Abel Enrique Tapias -  
Muriel Fruto Luis -  
Vargas Gil Camilo AndrĆ©s -  
Borja HernĆ”ndez Miguel Ɓngel -  
Zapata CristiĆ”n -  

Japan Japan

  Speler G Beoordeel
Kawashima Eiji   90' -
Sakai Hiroki 90' -
Shoji Gen 90' -
Yoshida Maya 90' -
Nagatomo Yuto 90' -
Haraguchi Genki 90' -
Kagawa Shinji āš½ 69' -
Hasebe Makoto 90' -
Shibasaki Gaku 79' -
Osako Yuya āš½ 85' -
Inui Takashi 90' -
  Bank G Beoordeel
Honda Keisuke A 21' -
Yamaguchi Hotaru 11' -
Okazaki Shinji 5'  
Nakamura Kosuke -  
Oshima Ryota -  
Higashiguchi Masaaki -  
Endo Wataru -  
Makino Tomoaki -  
Usami Takashi -  
Sakai Gotoku -  
Muto Yoshinori -  
Ueda Naomichi -  
Herbeleef Colombia - Japan