Eden Hazard is de schoppartijen wel gewend: "Maar die tackle, dáár had ik het moeilijk mee"

Bart Ver Elst Sander De Graeve
Bart Ver Elst en Sander De Graeve vanuit Rusland
| 0 reacties
Eden Hazard is de schoppartijen wel gewend: "Maar die tackle, dáár had ik het moeilijk mee"
Foto: © photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Eden Hazard kreeg tegen Panama de ene trap na de andere, het ging zelfs zover dat Martinez zich achteraf zorgen maakte over een eventuele blessure van zijn sterspeler. Eden doet dat uiteraard niet, die maakt zich over weinig zorgen.

"Al die fouten op mij? Dat ben ik gewend, dat is geen probleem." Toch is Hazard amper geblesseerd. "Het geheim? Dat ik niet aan blessures denk. Het moment waarop ik denk: 'nu krijg ik toch veel trappen, ik ga me blesseren', net dan zal ik me ook blesseren. Ach, het hoort bij het voetbal, net zoals ik me ook vorig jaar op een stomme manier blesseerde."

"Het zal uiteraard nog gebeuren in mijn carrière, al hoop ik van niet. Ik krijg die trappen al tien jaar, hé.” Wordt hij het dan nooit beu? "Ik heb er veel zware gehad, maar als die in de geest van het spel blijft, dan ga ik me daar niet in opwinden." Tegen Egypte was het andere koek. "Die tackle in de eerste minuut tegen Egypte, in een vriendschappelijke wedstrijd, daar heb ik het moeilijk mee. Dan weet je dat die speler dat doet om je te kwetsen."

"Als we tegen Argentinië spelen, gaan we Messi viseren, tegen Portugal, Ronaldo. Ik heb het geluk dat ik het verschil kan maken, dus moet ik dat erbij nemen", aldus de aanvoerder.

Hij ziet het ook als een eer, die trappen die hij te verduren krijgt. "Als we morgen tegen Argentinië spelen, wie gaan we dan proberen afstoppen? Messi toch? En tegen Portugal, Ronaldo, hé. Ik heb het geluk dat ik iemand ben die het verschil kan maken en dan is het logisch dat de tegenstanders wat meer op mij focussen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties