Is Dembélé de oplossing op de linkerflank? "Ik wil niet opscheppen, maar ik kan veel aan"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Moskou
| 0 reacties
Is Dembélé de oplossing op de linkerflank? "Ik wil niet opscheppen, maar ik kan veel aan"
Foto: © photonews

Yannick Carrasco liet tegen Panama zijn man één keer lopen en er kwam al kritiek. Er was een redding van Courtois nodig om de Belgen van een noodlottige 1-1 te redden. Meunier staat al op een kaart. Misschien zit er met Dembélé een alternatief voor die posities binnen de kern.

Dembélé kan immers zowat alles. Verdedigen, aanvallen, het spel verdelen, duels aangaan, noem maar op. Bovendien is het ook een loopwonder, best handig als je alleen de flank voor je rekening moet nemen. Maar ziet hij die positie zelf eigenlijk wel zitten? Carrasco gaf immers aan dat het om de "moeilijkste positie binnen het team" gaat.

"Om eerlijk te zijn, ik wil niet arrogant overkomen, denk ik dat ik heel veel verschillende posities aankan. Ik heb op de flank gespeeld bij AZ, stond eerder op de tien, de negen, de acht en de zes. Bovendien heb ik het gevoel dat ik verdedigen ook wel kan."

Te weinig ballen?

Al lijkt er één groot probleem aan die positie. Je bent volledig afhankelijk van de aanvoer van ploegmaats. Dembélé is een speler die immers erg graag de bal voelt. "Ik denk dat ik het wel zou kunnen, maar wat ik prettiger vind, zijn de posities die ik nu speel", klonk het duidelijk. Maar bij nood, heeft Martinez er opnieuw een optie bij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties