't Is duidelijk voor Meunier: "Voor mij is het nu of nooit, de druk is groter dan bij PSG"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Moskou
| 1 reacties
't Is duidelijk voor Meunier: "Voor mij is het nu of nooit, de druk is groter dan bij PSG"
Foto: © photonews

Thomas Meunier voelt zich goed. De rechtse wingback is één van de Duivels met de meest uitgesproken mening. Gevraagd van wat hij van zijn eigen prestaties vindt, is hij duidelijk: "Ik ben top, ik ben helemaal klaar!"

Bon, we willen de man natuurlijk niet demotiveren, maar we vonden zijn quotes - gezien de prestatie tegen Panama - nu toch lichtelijk overdreven. "Ik zit op mijn beste niveau. Ik voel me fysiek heel goed. Op voetbalvlak vind ik echt mijn goed gevoel terug in een systeem dat mij ligt."

"In de eerste helft was het niet makkelijk tegen Panama, maar in de tweede helft kreeg ik meer vrijheid en was het makkelijker voor me om het spel open te trekken. Ik ben helemaal klaar, op alle vlakken."

Toch was er wat kritiek op de wingbacks?

"Waarschijnlijk moet ik nog groeien in het tornooi, maar dat hangt ook van de tegenstander af. Panama was altijd aan het verdedigen. We hebben kwaliteiten maar tegen zo'n tactiek is dat niet altijd makkelijk. We gaan nog tegen offensievere ploegen spelen."

Hoe zit het met de vermoeidheid? Jullie vroegen zelf om wat rust...

"Fysiek was het zwaar, het verschil met PSG is dat we daar alle drie dagen spelen. Dus hebben we weinig tijd om fysiek te trainen. Hier werd er meteen de pees opgelegd. 's Avonds ben je blij dat je kan gaan slapen en doen de benen zeer. Het lijkt op een voorbereiding voor een seizoen."

En wat doe je dan tijdens de vrije tijd?

"Er zijn heel wat activiteiten te doen aan het hotel. Sommigen zijn gaan golfen, anderen fietsen, pingpong, squash, kaarten... We kijken ook de matchen en houden onze sociale contacten in stand. Dat is belangrijk. Koffietje drinken, babbelen over van alles en nog wat. De groep is echt sociaal. Zelfs al spelen we op de Playstation, toch is daar vijftien man bij betrokken."

Op voetbalvlak vind ik echt mijn goed gevoel terug in een systeem dat mij ligt

Met PSG heb je ook nog niet de kwartfinales van de CL kunnen overleven, net als de Rode Duivels op het WK en EK...

"Die twee dingen kan je niet vergelijken. PSG is een nieuwe club op topniveau. We worden telkens beter met de transfers die we doen. De Champions League winnen is een kwestie van tijd, ervaring en maturiteit."

"In de nationale ploeg is het anders en hebben we al vele jaren ervaring. Er zit heel veel talent bij ons en we zijn nu op ons sterkst. Dit WK en het volgende EK zullen voor ons heel belangrijk zijn. Daarna gaan veel spelers de groep verlaten en komt er een verjonging. Nu moeten we het doen. De druk is hier groter dan bij PSG. Voor mij is het hier of binnen twee jaar dat we ons moeten tonen."

Zal dit WK je meer speelkansen bij PSG opleveren denk je?

"De coach is professioneel en zal zich niet baseren enkel op dit WK. Hij zal al beelden gezien hebben van mij en mijn wedstrijden, maar ik heb nog geen contact met hem gehad. Hij zal wel mijn nummer hebben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties