Youri 'no stress' Tielemans: "Het is het WK, maar ik heb ook al 250 matchen gespeeld, hé"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Moskou
| 0 reacties
Youri 'no stress' Tielemans: "Het is het WK, maar ik heb ook al 250 matchen gespeeld, hé"
Foto: © photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Youri Tielemans was in z'n element op de persconferentie van de Rode Duivels vanmiddag. De middenvelder van Monaco is nog steeds maar 21, maar van stress is er hoegenaamd geen sprake.

Guitige lach, pretoogjes en rustig antwoordend op de vragen, in niets zag je aan Youri Tielemans dat hij stress of nervositeit met zich meedraagt op zijn eerste tornooi. "Ik probeer te genieten van elk moment, van elke training op deze wereldbeker. Ik doe dat ook graag, trainen, zelfs de opwarming is fun en de sfeer is goed."

"Het is het WK, maar het blijft voetbal, hé. Eens je erin zit, ben je gefocust. Dan is het niet meer het moment om nog onder de indruk te zijn, maar wel om klaar te zijn om te spelen. In de voorbereiding kan je wat onder de indruk zijn van het WK, dat wel."

Ik ben klaar als de trainer mij nodig heeft

Speelminuten, daar moet hij niet meteen op rekenen in deze sterke kern. "Ik ben vooral heel blij om erbij te zijn en als de trainer mij nodig heeft, ben ik klaar om in de ploeg te komen en me te tonen. We hebben een groep van 23, en iedereen zou wel aanspraak kunnen maken op een basisplaats, maar die vaste ploeg staat er wel." Stress voor een match zou hij niet hebben. "Ik heb 250 matchen gespeeld op het hoogste niveau, ik ben dus kalm voor elke match."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties