? Tielemans blijft enorm ambitieus: "Ik heb een andere stijl dan Kevin, maar het is aan mij om die plaats in te nemen"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Moskou
| 8 reacties
? Tielemans blijft enorm ambitieus: "Ik heb een andere stijl dan Kevin, maar het is aan mij om die plaats in te nemen"

Volg België nu via WhatsApp!

Youri Tielemans weet nog niet of hij op dit WK kansen gaat krijgen. In de pikorde op het middenveld lijkt hij pas vijfde keuze te zijn. Dat hij voor de toekomst erbij is, wil hij echter niet gezegd hebben.

Tielemans lijkt weinig kans te maken op speelminuten. "Ik ben hier om te genieten van elk moment hier. De opwarmingen zijn ook fel, een goeie ambiance", begon Tielemans. "Ik ben blij om er bij te zijn, maar als de trainer me nodig heeft, ben ik klaar. Het zal afhangen van wat de trainer nodig heeft. Het is niet het moment om onder de indruk te zijn."

"Alle 23 kunnen in de basis staan. De trainer heeft zijn elftal, maar de bankzitters moeten zien dat ze hetzelfde kunnen brengen. We zijn geconcentreerd op ons objectief. Er is maar één ding waar we nu allemaal aan denken. Alle neuzen wijzen in dezelfde richting", aldus Tielemans.

Jeugd=toekomst?

Tielemans is ook de jongste speler in de selectie. "Dat ben ik al anderhalf jaar", lachte hij. "Het voorbeeld van De Bruyne? Ja, eigenlijk wel. Ik ben hier om van zulke spelers te leren. Het is aan mij om die plaats in te nemen in de toekomst. Met mijn kwaliteiten kan ik nu ook iets bijbrengen. Het is een andere manier van spelen dan Kevin, maar het kan ook iets bijbrengen aan de ploeg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties