Lukaku heeft zich van ver naar de top moeten knokken: "Het verklaart zijn mooie karakter, zijn doorzettingsvermogen en zijn honger"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Moskou
| 1 reacties
Lukaku heeft zich van ver naar de top moeten knokken: "Het verklaart zijn mooie karakter, zijn doorzettingsvermogen en zijn honger"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Romelu Lukaku is het enigma van de nationale ploeg: zelfs als topschutter aller tijden krijgt hij nog kritiek. Hij lapte er de voorbije tien wedstrijden een 15-tal binnen. De buitenwereld mag het dan misschien niet altijd voor Big Rom hebben, zijn ploegmaats zijn één voor één lyrisch.

Voor Youri Tielemans is hij zelfs een rolmodel. "Nee, ik had het artikel over zijn jeugd niet gelezen", aldus de middenvelder. "Romelu is mijn grote broer. Ik kijk met hem naar matchen. Hij is een voorbeeld voor de jongeren. Zijn moeilijke jeugd verklaart het mooie karakter dat hij nu heeft. Hij krijgt wel kritiek, maar hij scoort bijna elke match."

Lukaku wil de beste ter wereld worden. En die drive begrijpt Thomas Meunier wel. "Ik denk niet dat er een wraakgevoel is van Romelu tegenover zijn verleden. We kiezen niet welk leven we hebben in het begin. Het geeft hem wel doorzettingsvermogen en honger."

"Hij heeft een levenservaring die mensen van veertig of vijftig zelfs nog niet hebben. Hij is iemand die enorm vastberaden is met heel veel respect voor de mensen rondom hem. Zelfs al was het moeilijk vroeger, het heeft hem vooral geholpen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties