Martinez benadrukt 'Het Collectief' en spreekt over Lukaku: "Je moet een speler niks vragen wat hij niet kan"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Moskou
| 0 reacties
Martinez benadrukt 'Het Collectief' en spreekt over Lukaku: "Je moet een speler niks vragen wat hij niet kan"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Roberto Martinez houdt rekening met alle omstandigheden. Sinds hij de voorbereiding op het WK begon, heeft de bondscoach geprobeerd om alle vragen over het individueel talent te counteren met 'het collectief'. Maar gaat 'Het Collectief' dan eindelijk te zien zijn tegen Tunesië?

Tunesië belooft iets straffer voor de dag te komen, zowel verdedigend als aanvallend, dan Panama. "Ze hebben in de oefenwedstrijd tegen Spanje iedereen verrast. Ze kiezen voor een systeem met vijf verdedigers waar ze heel snel kunnen mee uitbreken. Ze zijn het meest dynamische team dat we gaan tegenkomen sinds we aan de voorbereiding begonnen."

"Het is een team dat je verplicht om op elk moment geconcentreerd te zijn. Maar daarnaast moeten we vooral naar onszelf kijken. De tweede helft tegen Panama waren we al meer onszelf, maar we moeten nog verbeteren", aldus Martinez. 

Iedereen kent zijn rol

En dan kwamen de vragen over de individuele kwaliteiten van de Rode Duivels. Iets waar Martinez liever niet te veel op ingaat. "Lukaku? Hij is hier niet om topschutter te worden", beweert Martinez. "Hij is hier om te winnen en dat doet me plezier. Maar daarnaast is zijn rol ook duidelijk: hij staat er om goals te maken."

"Vroeger was zijn rol wat onduidelijk. Je moet een speler niet vragen om dingen te doen die hij niet kan. Je moet hem uitspelen op zijn kwaliteiten, waar hij goed in is. Net als elke speler weet hij wat zijn rol is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties