Geheim wapen geeft Roberto Martínez en zijn Duivels extra vertrouwen: "We hopen dat die steun op het veld te zien zal zijn"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Geheim wapen geeft Roberto Martínez en zijn Duivels extra vertrouwen: "We hopen dat die steun op het veld te zien zal zijn"
Foto: © photonews

Never change a winning team, dat credo draagt Roberto Martínez hoog in het vaandel met het oog op de match tegen Tunesië. Zoals verwacht dus opnieuw Dedryck Boyata in de driemansachterhoede en Thomas Meunier en Yannick Carrasco rechts en links op de flanken in de gekende 3-5-2.

Onze bondscoach gaf voor de aftrap alvast een woordje uitleg: "Ik denk dat er geen reden is om te veranderen na de prestatie tegen Panama. We hadden allemaal het gevoel dat we tegen Panama groeiden in de wedstrijd en het is belangrijk dat we starten op dezelfde manier als we geëindigd zijn tegen Panama, met dezelfde focus en onderlinge verstandhouding", aldus Martínez.  

Opletten voor Tunesische troeven

"Ik kijk uit naar de tweede match van dit WK. Het zal een open match worden, Tunesië is een erg dynamisch team dat alle middelen zal gebruiken. Ze beschikken over kracht, zijn sterk op de counter, gevaarlijk één tegen één met Sliti en Khazri én het is een ploeg met veel beweging. Van die zaken moeten we ons goed bewust zijn. We moeten geconentreerd zijn, maar het belangrijkste is dat we het tempo hoog genoeg kunnen leggen om ons eigen spel te ontwikkelen. We moeten de bal hebben en aanvallend goed staan. We moeten de controle behouden en scherp zijn in wat een open match gaat worden." 

Morele steun

Gelukkig is er nog een geheim wapen: de familie van onze spelers, die aanwezig is in Moskou: "In voetbal heb je van die momenten waarop je de mensen die je graag ziet en die jou door jouw hele carrière gesteund hebben om een WK te bereiken graag aan je zijde hebt. Het is een goeie opportuniteit om de spelers in hun 'normale' doen te houden. Spelers spelen altijd met hun familie in de buurt, het is niet normaal dat je een maand weg bent zonder jouw familie, dus we hopen dat die steun en die energie op het veld te zien zal zijn en dat iedereen op z'n allerbest kan presteren." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties