Reactie Courtois geeft na wervelende 5-2 aan hoe de Rode Duivels wél te kloppen zijn

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Moskou
| 0 reacties
Courtois geeft na wervelende 5-2 aan hoe de Rode Duivels wél te kloppen zijn
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Thibaut Courtois stond goed te keepen in de mooie zege tegen Tunesië, maar moest zich toch twee keer omdraaien. De doelman geeft aan dat teams die zich niet ingraven tegen de Belgen, het heel moeilijk gaan krijgen.

“Ik ben vooral blij dat we gewonnen hebben", aldus Thibaut Courtois. "Die goals kwamen er na wat concentratieverlies aan onze kant. We maakten bij die eerste een domme overtreding en die gast legde de bal ook drie meter meer naar voren toen de scheids niet oplette. Het was een goeie voorzet en een goeie kopbal. Ach, daarna maakten we op de juiste momenten de 3-1 en 4-1. We hadden er zelfs meer dan vijf kunnen maken.”

We mogen niet té euforisch worden

-Thibaut Courtois

“In de laatste minuut, de laatste seconden was er opnieuw wat gebrek aan concentratie. We mogen niet té euforisch worden en we moeten die focus houden tot de allerlaatste minuut. Op een WK wordt dat immers afgestraft.”

België zette wel iets neer, met die 5-2 overwinning. “Tunesië was een ploeg die wou voetballen en hoog druk kwam zetten, dan komen er uiteraard ruimtes. Tegen Hongarije was dat op het EK hetzelfde. Als de tegenstander niet met elf in de zestien kruipt zoals Panama, zijn we dodelijk. Dat hebben we opnieuw laten zien. Dat ze tegen ons laag moeten spelen? Dat weet iedereen, denk ik.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties