Tielemans in vijf minuten bij zijn WK-debuut: assist en had een goal moeten hebben: "Michy was fout daar ja"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Moskou
| 0 reacties
Tielemans in vijf minuten bij zijn WK-debuut: assist en had een goal moeten hebben: "Michy was fout daar ja"
Foto: © photonews

De jump van Youri Tielemans in de rug van Michy Batshuayi na zijn goal was gewoon indrukwekkend. Maar net niet zo indrukwekkend als zijn assist voor die goal. In zijn eerste vijf WK-minuten ooit gaf hij meteen zijn visitekaartje af aan de wereld. Alsof dat nog nodig was...

Die jongensgrijns gaat Tielemans waarschijnlijk nooit verliezen. De pretoogjes zeiden genoeg: "Tuurlijk ben ik blij. Ik heb mijn debuut mogen maken op een WK. Mijn sprong? Ja, eigenlijk was ik meer blij voor Michy dan voor mezelf. Hij had net drie kansen gemist en die goal deed hem veel deugd. We gaan hem nog nodig hebben", toonde ook Tielemans zich de perfecte 'team player'. "Hij is een vriend van mij, ik heb jaren met zijn broertje samengespeeld."

Inwendig bruiste het echter. Hij wou zich zo graag tonen en dat dan doen met zo'n assist... En als Batshuayi even altruïstisch was geweest, had hij er ook nog een doelpunt bijgedaan. "Ja, hij had die bal moeten passen. Daar zat hij fout. Hij heeft zich geëxcuseerd na de match."

Tielemans heeft ook punten gescoord bij de bondscoach, die al aankondigde dat hij tegen Engeland veel veranderingen gaat doorvoeren. "Ik ben klaar als het moet", aldus Tielemans. Dat geloven we graag Youri!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties