Stadion: Nizhny Novgorod Stadium
Engeland veegt Panama met zware cijfers van de mat, straf scenario in de maak in laatste groepsduel tegen Belgiƫ
Diederik Geypen

Engeland houdt doelpuntenkermis tegen Panama

Engeland heeft zich een dag na de Rode Duivels verzekerd van de kwalificatie voor de achtste finales. Tegen een ontstellend zwak Panama stond aan rust al de forfaitscore op het bord.

Zes doelpunten moesten de Engelsen maken om als leider aan het derde groepsduel tegen de Rode Duivels te beginnen. Een doelstelling die The Three Lions kracht bijzetten na een uitmuntende eerste helft.

Worstelende Panamezen

Na 8 minuten was het al prijs. De Panamezen gingen bij een corner een rondje sumoworstelen, maar dat volstond niet om Jones van de 1-0 te houden. Even leken de roodhemden te reageren via een schot van Barcenas dat rakelings naast de kooi van Pickford vloog.

Nadien kregen we een demonstratie van Engeland te zien. Kane verdubbelde met een schicht vanop de stip de score: 2-0. Lingard deed het anders, en nam na een knappe één-twee met Sterling de derde treffer van de namiddag voor zijn rekening.

Kopie van Kane

Nog was het niet gedaan voor rust, want Jones en Kane scoorden een tweede maal. Na een perfect in elkaar geknutselde vrijschop duwde Jones de 4-0 binnen. Na een catchgreep van Godoy joeg Kane vanaf elf meter het leer opnieuw staalhard tegen de touwen. Een gefrustreerd Panama liet allesbehalve een fijna indruk na.

Eerste Panamese goal ooit

De troepen van Southgate kwamen na de pauze behoudend uit de kleedkamer. Toch liep de score aan Engelse zijde op. Loftus-Cheek trapte op de hielen van Kane, die zo met bijzonder veel meeval zijn derde scoorde. De centrumspits van Tottenham nam de topschutterstitel af van het duo Lukaku/Ronaldo.

Panama ging ondanks de 6-0-achterstand op zoek naar de gelijkmaker. 'Gentenaar' Avila vond met een prima aangesneden vrijschop Baloy. De verdediger maakte de allereerste Panamese WK-goal ooit.

De vreugde bij de roodhemden kon niet op. Door de tegengoal staan België en Engeland met identieke doelcijfers aan kop in groep G. Bij een gelijkspel donderdag (aftrap om 20 uur) geven de gele en rode kaarten de doorslag. Lees HIER meer over dat behoorlijk knotsgekke scenario.