Zweedse middenvelder met de dood bedreigd na ongelukkige invalbeurt tegen Duitsland

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Zweedse middenvelder met de dood bedreigd na ongelukkige invalbeurt tegen Duitsland
Foto: © photonews

Het was zaterdag niet het dagje van de Zweed Jimmy Durmaz. De middenvelder mocht in de tweede helft invallen tegen Duitsland, maar lag mee aan de basis van het Duitse winnende doelpunt.

Durmaz is een Zweed met Aramese roots. In de tweede helft kreeg hij speelminuten in de wedstrijd tegen Duitsland, maar invallen deed hij iets of wat ongelukkig. In de extra tijd ging hij op de rand van de zestien in de fout, waarna Toni Kroos even later het leer in de verste hoek schilderde. 

Na de match kreeg Durmaz op zijn Instagram-account met doodsbedreigingen en racisme te maken. Durmaz las daarom een statement voor in het bijzijn van zijn ploegmaats. "Als profvoetballer ben ik het gewoon om kritiek te krijgen, maar het is onaanvaardbaar dat ik 'f*cking immigrant' of 'zelfmoordterrorist' word genoemd en dat ik doodsbedreigingen krijg."

Applaus van ploegmaats

"Ik draag met trots het truitje van de Zweedse nationale ploeg. Bedankt aan iedereen die me steunt, dat betekent heel veel voor mij", aldus de middenvelder. Na zijn statement kreeg Durmaz applaus van zijn Zweedse ploegmaats, waarna in groep een duidelijke 'f*ck racisme' volgde. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties