Dendoncker over het gele gevaar van zijn ploegmaats: "Een kaart vermijden op een WK? moeilijk"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Dedovsk
| 0 reacties
Dendoncker over het gele gevaar van zijn ploegmaats: "Een kaart vermijden op een WK? moeilijk"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Leander Dendoncker maakt kans op een invalbeurt of zelfs een basisplaats tegen Engeland. De jongens met een gele kaart achter hun naam zullen immers wellicht rust krijgen. Maar hoe moeilijk is het om met opzet geen of net wel een kaart te pakken?

Dat eerste is immers hetgeen iemand als Vertonghen zou moeten doen indien hij speelt. "Een match spelen om geen gele kaart te pakken, dat kan, maar het is iets anders op een WK. Daar heb ik uiteraard geen ervaring mee, ik heb me al eens moeten inhouden in België, maar hier is het een ander niveau uiteraard."

Ik heb nog nooit bewust een kaart gepakt

Om tweede te worden bij een gelijkspel moeten er misschien aan het eind nog wat kaarten gepakt worden. "Bewust een gele kaart pakken zonder dat het opvalt? Dat is misschien nog moeilijker. Beide gevallen zijn niet makkelijk voor een voetballer. Soms kan je niet anders, in beide gevallen is het zeker niet makkelijk. Neen, ik heb nog nooit een kaart met opzet gepakt."

Roberto Martinez is daar alvast niet voor te vinden. "Dat zou ik mijn spelers niet vragen, ik denk dat je niet met opzet kaarten pakt om een lagere plaats in de groep te verzilveren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties