Terugblik op speeldag 2: zij maakten op ons al het meeste indruk

Terugblik op speeldag 2: zij maakten op ons al het meeste indruk
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De tweede 16 wedstrijden zitten er helemaal op, het WK gaat hard als een tierelier en de derde speeldag is zelfs al begonnen. Hoog tijd om dus al even terug te blikken naar goede traditie. Met toppers en floppers, of doen we het anders?

Opnieuw zaken genoeg waarover we minder tevredenheid over zouden kunnen uiten, maar we besloten om dat tijdens dit WK eens niet te doen, voorlopig toch niet.

Onze klassieke Top/Flop krijgt zo een twist: enkel toppers, geen floppers. Al is het maar om even het azijnpissen te laten voor wat het is doorheen de pers.

Rode Duivels

We genoten met volle teugen van onze Rode Duivels, die (eindelijk) echt swingden en zo voor kwalificatie voor de tweede ronde zorgden. 

Tegen Tunesië was het bijzonder goed en makkelijk voetballen voor Lukaku, De Bruyne, Hazard en co en stilaan komt het geloof dat de Duivels iets kunnen laten zien op dit WK. Hoe ver kan ons dat brengen?

Harry Kane

Tegen Engeland weten we mogelijk al meer, want ook zij speelden al twee degelijke wedstrijden en onder impuls van Harry Kane - al vijf goals op dit WK - staan ze voorlopig zelfs boven ons in de groep.

Gelijkspelen met minder gele kaarten of winnen zal nodig zijn om groepwinst te pakken tegen de Three Lions. Om naar uit te kijken. 

Kroatië

De verrassing van dit WK tot op heden? Dat is misschien wel Kroatië. De manier waarop ze op speeldag 2 een weliswaar zwak Argentinië van de mat speelden? Waanzin.

De Kroaten tonen de volwassenheid die ze in het verleden ook al een aantal keer toonden. Toen gingen ze soms bijzonder lang door in het toernooi - in de gaten te houden. 

Zwitserland

Een achterstand goedmaken op het WK en omzetten in een overwinning? Dat is niet makkelijk. Meer zelfs: op het WK gebeurde het nog maar een keer.

Met dank aan Shaqiri en co, die maar bleven gas geven en zo zorgden ze nog voor de totale ommekeer, waardoor de kansen op de volgende ronde plots groot zijn geworden. 

Mexico

En dan is er ook nog Mexico, dat ook tegen de Koreanen uitpakte met een volwassen prestatie en zo al aan zes op zes zit in zijn groep. 

De volgende ronde is er nog net niet, maar het ziet er stilaan wel goed uit voor de Midden-Amerikanen. Bovendien spelen zij een systeem waar onze Rode Duivels het mogelijk moeilijk kunnen mee hebben.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties