Datum: 25/06/2018 16:00
Competitie: WK
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Cosmos Arena
Gastland Rusland verslikt zich in eerste tegenstander mét kwaliteiten: Uruguay snoept de leidersplaats af
Diederik Geypen

Uruguay klopt Rusland met 3-0

Niet Rusland, maar wel Uruguay heeft zich in poule A verzekerd van groepswinst. Een furieuze start van Suarez duwde het wedstrijdverloop al snel in een beslissende richting.

Rusland en Uruguay begonnen met een gelijk aantal punten (6 stuks) aan deze laatste groepsopdracht, maar het gastland kon wel een beter doelsaldo voorleggen. En dus trok La Celeste meteen naar voren.

Killer Suarez

Na amper 10 minuten mocht Suarez een vrijschop binnen het halve maantje voor zijn rekening nemen. De aanvaller van FC Barcelona duwde het leer hard in de benedenhoek. Het antwoord van de withemden op de vroege opener bleef niet lang uit. Cheryshev trapte recht op Muslera.

Derde rode kaart van het toernooi

Bij de tweede Uruguayaanse kans hing ook de 2-0 tegen de touwen. Laxalt haalde uit. Via de ongelukkige Cheryshev dwarrelde het leer in doel. Alsof dat nog niet erg genoeg was, moest Smolnikov na twee gele kaarten op minder dan tien minuten tijd gaan douchen.

De troepen van Tabarez doken voor de koffie nog één keer aartsgevaarlijk op voor doel. Betancur vergat de wedstrijd helemaal dood te maken.

Overbodige tweede helft

In de tweede helft bleef het weerwerk van de gastheer uit. Dzyuba kon wel eens aanleggen, maar de technisch beperkte aanvaller trapte ver naast.

Aan de overzijde werden de ruimtes groter en groter, maar een nonchalante Suarez vergat de tegenaanvallen enkele keren goed uit te spelen. Pas in de slotminuten legde Cavani de 3-0-eindstand vast. Uruguay en Rusland maken zich op voor een duel tegen Spanje/Portugal of toch nog Iran.