Moet Argentinië het zonder Messi doen? Drie analisten geven hun kijk op de zaak en reiken pasklare oplossing aan

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Moet Argentinië het zonder Messi doen? Drie analisten geven hun kijk op de zaak en reiken pasklare oplossing aan
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hoogspanning in Argentinië want een van de WK-favorieten staat op de rand van de uitschakeling in Rusland. Vanavond tegen Nigeria moet er gewonnen worden en dan is het nog niet zeker dat de kwalificatie een feit is. Lionel Messi weet wat hem te doen staat of moet hij op de bank beginnen?

Interessant vraagstuk om voor te leggen aan Johan Boskamp, Aad de Mos en Youri Mulder:  "Ik zou het zelf niet doen, maar de coach kan dat altijd beslissen. Als je hem uit de ploeg zet, zie ik het somber in. Wie gaat het dan doen? Ik zou het niet weten. Nee nee, laat Messi staan, zet Higuain en Dybala in steun en zorg ervoor dat de spelers zich aanbieden. Dan komt het goed", aldus Boskamp. 

Zelfmoord

Aad de Mos treedt hem bij: "Higuain en Dybala voorin, met Messi daarrond, in een 4-3-3. Zo moet Sampaoli spelen. Niet in die 3-4-3. Op defensief vlak is dat dodelijk, dat zullen de Belgen tegen de toplanden ook nog wel ondervinden. Het probleem van Messi is dat jongens als Mercado, Tagliafico en Otamendi in zijn rug lopen. En Sampaoli natuurlijk, die het zelf ook niet weet. Nu nog Messi eruit halen, is zelfmoord."

Op z'n eentje

Youri Mulder zou het ook niet doen: "Messi nu nog op de bank zetten? Dat zou belachelijk zijn. Cruijff, Maradona, Pelé, Zidane, Ronaldo: die zaten toch ook nooit op de bank? Nee nee, dat zal niet gebeuren. Zeker niet in zo'n beslissende match. Messi schoot Argentinië op zijn eentje naar het WK. Hij kan hen ook op zijn eentje naar de 1/8ste finales schieten", klinkt het unisono in Het Nieuwsblad

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties