Veel wissels, tweede is aantrekkelijker, maar Engelse bondscoach spreekt oorlogstaal voor duel met Duivels

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Kaliningrad
| 0 reacties
Veel wissels, tweede is aantrekkelijker, maar Engelse bondscoach spreekt oorlogstaal voor duel met Duivels
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

We denken niet dat de man kan lachen. Of anders was Gareth Southgate wel bijzonder geconcentreerd voor de match tegen België. De Engelse bondscoach stond op scherp en liet blijken dat zijn ploeg de match echt wel wil winnen. Of dat aan de andere kant ook het geval gaat zijn...??

De tweede plaats begint er na de eliminatie van Duitsland steeds aantrekkelijker uit te zien. Als Brazilië dan ook nog eens zijn groep wint, spelen ze in de kwartfinale tegen de winnaar van onze groep... En dan volgt voor de tweede het kaliber Zwitserland, Zweden... Hmmm...

Southgate gaat ook heel wat wissels doorvoeren, maar sprak krachtige taal: "We bouwen een gepassioneerde ploeg, een ploeg die wil winnen", aldus de coach van The Three Lions. "Wij moeten onze wedstrijden blijven winnen. We hebben al geen eliminatiewedstrijd meer gewonnen sinds 2006. Het zou dus pretentieus zijn om al te denken aan de volgende wedstrijden."

We weten tegen wie we spelen. Onze defensie zal solide moeten zijn

Dit had toch wat duiding nodig: "De intensiteit van de wedstrijd zal hoger zijn dan tussen twee ploegen die nog niet geplaatst zijn en die geen wissels doorvoeren. De spelers die nu gaan spelen zullen bijzonder gemotiveerd zijn, want ze krijgen de kans om op een WK te spelen. Wie er gaat inkomen? Ik wil mijn tegenstander niet helpen door mijn ploeg te geven."

Southgate wil dus strijd zien, maar ook niveau. "We moeten ons spel niet veranderen, maar tegen sterkere ploegen moet ons concentratieniveau omhoog. We weten tegen wie we spelen. Onze defensie zal solide moeten zijn. Tegen betere ploegen moet je tactisch en technisch beter spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties