Willen we nu eigenlijk winnen tegen Engeland of niet? Martinez: "De prioriteit is niet om te winnen"

Johan Walckiers
Johan Walckiers en Redactie vanuit Kaliningrad
| 0 reacties
Willen we nu eigenlijk winnen tegen Engeland of niet? Martinez: "De prioriteit is niet om te winnen"
Foto: © photonews

Roberto Martínez heeft daags voor de match tegen Engeland de verzamelde pers toegesproken. Onze bondscoach kreeg uiteraard vragen over zijn opstelling en over het feit of zijn team voluit voor de zege zal gaan. Een tweede plaats zou immers voordeliger kunnen blijken. Zijn antwoord was duidelijk.

"Op dit moment zijn we al gekwalificieerd en dat was ons doel, dat was onze prioriteit en wat we wilden bereiken. Nu moeten we kijken naar de spelers individueel. We willen morgen uiteraard goed presteren tegen Engeland, maar winnen, is niet onze prioriteit. De realiteit is dat we in deze situatie zitten door onze prestaties tegen Panama en Tunesië, door die 6 op 6", aldus Martínez.

"We hebben spelers die met een gele kaart achter hun naam staan en het zou niet professioneel zijn om het risico te lopen dat die jongens straks de achtste finale missen. Je mag ook niet vergeten dat we twee veeleisende matchen achter de rug hebben. We hebben in Moskou en in Sochi gespeeld, de luchtvochtigheid in laatstgenoemde stad lag hoog. Het is belangrijk om onze spelers te beschermen en hen het best mogelijke programma voor te schotelen met het oog op de knock-outfase."

Het zou stom zijn om niet in de andere spelers te geloven

A-spelers en B-spelers, daar wil onze bondscoach niet van weten. "Ik meende het toen ik zei dat ik in elke speler geloof. Het zou een beetje stom zijn om morgen niet in hen te geloven. Die gasten werken hard en goed op training en verdienen het om te starten."

"We zullen maar zo goed zijn en eindigen als de bijdrage van de 23 spelers. Morgen is een goeie kans om als team nog verder te groeien. We willen een goeie prestatie neerzetten. Als we kunnen winnen, is dat prima, maar we hebben een andere prioriteit dan enkel maar winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties