WK-dagboek: Dit moet u gezien hebben: het meest bizarre en onwerkelijke hotel van Rusland (en ja, wij zitten er in)

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Kaliningrad
| 0 reacties
WK-dagboek: Dit moet u gezien hebben: het meest bizarre en onwerkelijke hotel van Rusland (en ja, wij zitten er in)
Foto: © Voetbalkrant.com

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Je ziet bizarre dingen in Rusland, maar vandaag spant toch de kroon. We zijn immers al (voor een deel) aangekomen in Kaliningrad, waar de Rode Duivels donderdag Engeland partij geven. De locatie waarop we zitten is op zijn minst opmerkelijk te noemen: ons hotel is immers een middeleeuws kasteel.

Alé, of iets dat er moet voor doorgaan. Iets meer bizar qua hotel hebben we nog nooit gezien. Echt waar, het grenst aan het onwaarschijnlijke. De eigenaar moet gedacht hebben: we gaan er eens een concept tegensmijten. "Zeg vrouw, weet je wat, we maken er middeleeuws thema van, met slotgracht, bijlen aan de muur, harnassen overal,... En we verkleden onze werknemers als halfgare zotten met kleren uit een Rode Ridder-verhaal." En zo geschiedde.

Bij aankomst valt de nieuwbouw helemaal uit de toon met de landelijke omgeving. Maar het werd nog onwezenlijker. De lobby is versierd met wandtapijten, muurschilderingen, een taferaal op het plafond, houten balken die op een eigenaardige wijze 'oud gemaakt' werden,...

Je kan het zo gek niet bedenken. Op de menukaart van het restaurant staat dat we bij het betalen van tussen de 200 en 400 roebel op aanvraag boogschieten kunnen doen, een middeleeuws steekspel kunnen bewonderen, vuurspuwen kunnen zien of zelfs een foto van onszelf kunnen laten nemen in ouderwetse klederdracht.

Spijtig genoeg lijken onze huisvesters niet al te veel kaas gegeten te hebben van historische correctheid. 't Is een allegaartje bij elkaar en dan ook nog allemaal opzichtige namaak. Een bezoek aan 'het musuem' - al kost het maar 100 roebel - hebben we onszelf bespaard.

Het latrinebezoek was al absurd genoeg. We hadden de keuze tussen een plastieken boom met gaten in of een gewoon urinoir waar kunstig een guillotine was boven gehangen. Euhhhh... Je maakt wat mee in Rusland. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties