WK: Dit is ons team van de derde speeldag

Hermès Van Damme
| 0 reacties
WK: Dit is ons team van de derde speeldag

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Belgen sloten donderdagavond met een 1-0-overwinning de groepsfase van het WK af. Tijd om terug te blikken met ons derde team van deze toernooironde.

Doelman

In doel gaven we de voorkeer aan de Zuid-Koreaan die de nul hield tegen de uittredende wereldkampioen. Cho hield zijn ploeg meermaals recht en hielp zo mee aan een ongelofelijke stunt tegen Duitsland.

Verdediging

Veel verdedigers maakten indruk tijdens de derde ronde. Granqvist kreeg al een plaats in ons vorig team, en was ook nu weer, zowel voorin als achterin doeltreffend. Hij wordt bijgestaan door Augustinsson die eveneens een sterke prestatie afleverde.

Op links staat nog een geelhemd, Thiago Silva. Zeer solide tegen Servië, en ook nog eens doeltreffend. Ook Mina, die Colombia naar de achtste finales kopte, kreeg een selectie.

Middenveld

We brengen hulde aan Jung Woo-Young, die een geweldige match speelde tegen Duitsland. De Zuid-Koreaan krijgt Marouane Fellaini naast zich, die uitmuntend tot zijn recht kwam tegen de Engelsen.

Voor dit tweetal kozen we voor Wahib Khazri. De spelmaker van Tunesië pakte tegen Panama uit met een goal en een assist.

Aanval

We wilden Carillo zetten, de gevaarlijkste man van Peru. Uiteindelijk gaven we toch de voorkeur aan Guerrero die een glansprestatie tegen Australië bekroonde met een doelpunt. Rechts van hem prijkt Quaresma, goed voor een wondergoal tegen Iran. Op links een tweede landgenoot, Januzaj. Met zijn fantastisch doelpunt bezorgde hij de Belgen een niet zo gesmaakte eerste plaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties