Thibaut Courtois reageert op bittere ontgoocheling bij collega Simon Mignolet: "Ik ga niet pushen om te spelen"

Redactie vanuit Rusland
| 0 reacties
Thibaut Courtois reageert op bittere ontgoocheling bij collega Simon Mignolet: "Ik ga niet pushen om te spelen"
Foto: © photonews

Amper één dag na de match tegen Engeland mocht Thibaut Courtois alweer de pers trotseren en de 26-jarige doelman kreeg uiteraard vragen over het feit dat hij wél mocht spelen terwijl 9 andere basisspelers wel rust kregen.

Simon Mignolet was alvast not amused met het feit dat hij geen kans kreeg, daar kon u HIER en HIER al alles over lezen. Al is dat natuurlijk niet de schuld van nummer één Courtois zelf, het is nog altijd de bondscoach die beslist. 

"Langs één kant kan ik Simon zijn ontgoocheling natuurlijk begrijpen, maar de keeper van Engeland heeft gisteren ook mogen keepen terwijl zij ook konden wisselen als ze dat wilden. Frankrijk heeft wel gewisseld, andere  landen misschien niet, dat is uiteraard een keuze van de trainer", meent Courtois. 

Ritme

"Eens je als keeper in de flow zit van een toernooi, en ik voel mij goed, dan denk ik dat je als bondscoach ook gewoon het vertrouwen wilt blijven geven om in dat ritme te blijven. Ik heb het liever ook zo, maar als de trainer iets anders had beslist, had ik dat natuurlijk ook aanvaard", klinkt het duidelijk. 

"Of ik gezegd heb dat ik wilde spelen? Neen, ze hebben mij niks gevraagd. Ze vroegen of ik mij goed voelde en of ik kon spelen en ik heb 'ja' gezegd. Ik denk dat dat normaal is. Ik ga niet pushen om te spelen, maar je wilt wel elke match keepen of spelen, dat geldt voor elke speler. Ik denk dat er gisteren ook andere jongens op de bank zaten die misschien ook liever hadden gespeeld."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties