Aanvalsgeweld van Rode Duivels maakt indruk op internationale pers, Eden Hazard legt uit waarom we zo top zijn

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert en Redactie vanuit Rusland
| 1 reacties
Aanvalsgeweld van Rode Duivels maakt indruk op internationale pers, Eden Hazard legt uit waarom we zo top zijn
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wees maar zeker dat onze Rode Duivels al indruk hebben gemaakt op de buitenlands media. Dat bleek vandaag ook op de persbabbel van Eden Hazard. Een journalist van de toonaangevende Franse sportkrant L'Équipe wilde weleens weten hoe hoe het komt dat ons aanvalsgeweld zo op volle toeren draait.

Eden? Verklaar het eens, jongen: "Ik denk dat Dries, Romelu en ik op ons beste niveau zitten sinds het begin van onze carrières. Romelu heeft afgelopen zomer bij een topclub als Manchester United getekend en heeft heel wat goals gescoord en Dries is al twee à drie jaar een van de beste schutters in de Italiaanse Serie A. Ikzelf heb minder gescoord dan hen, maar kan toch ook altijd wel iets creëren." 

Animatie

Maar Hazard wil niet alle pluimen op de aanvallende hoed steken: "Het zijn natuurlijk niet enkel de offensieve jongens die een verdienste hebben, ook de middenvelders zorgen ervoor dat we zoveel kansen bij elkaar voetballen. Er zit heel veel beweging in ons spel", meent draaischijf Hazard. 

"Het is bijvoorbeeld niet altijd of alleen Romelu die vooraan blijft en scoort, hij wijkt soms ook uit naar de flank en dan komen Dries en ik al eens op de positie van de 9. Die animatie en variatie in ons spel zorgt ervoor dat we zoveel kansen versieren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties