WK-preview: gastland Rusland hoopt op stunt tegen Spanje, gaat Kroatië tegen Denemarken door op indrukwekkend elan?

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
WK-preview: gastland Rusland hoopt op stunt tegen Spanje, gaat Kroatië tegen Denemarken door op indrukwekkend elan?
Foto: Steffen Cauberghs

Gisteren werden we al getrakteerd op de eerste twee achtste finales en ook vandaag krijgen we weer twee leuke affiches op ons bord. Te beginnen met Spanje versus het gastland Rusland. Vanavond is er dan ook nog Kroatië-Denemarken.

Spanje-Rusland (16 uur)

"De slechtste generatie ooit", wonden ze er in Rusland geen doekjes om. Van het gastland moesten we geen zotte dingen verwachten, maar zie: 6 op 9 gepakt in Groep A en zo samen met Uruguay de laatste 16 bereikt. Het toernooi is dus nu al geslaagd.

Spanje begon met een spectaculaire 3-3 tegen buur Portugal, maar overtuigde niet tegen Iran en Marokko. Uiteindelijk werd de ploeg van depanneur-bondscoach Fernando Hierro toch groepswinnaar, maar wel slechts met 5 op 9. Dat zegt veel...

Kroatië-Denemarken (20 uur)

Een van de meest swingende ploegen op dit WK is ongetwijfeld het Kroatië van Luka Modric en Ivan Perisic. Vooral de manier waarop Argentinië met 3-0 werd afgedroogd, heeft een diepe indruk nagelaten. De Kroaten legden op de koop toe ook Nigeria (2-0) en IJsland (1-2) voor de bijl. 9 op 9, dat belooft voor het vervolg. 

Het moet dan ook gezegd dat Denemarken de absolute underdog is in dit duel. Christian Eriksen en zijn roodhemden werden tweede in Groep C met 5 punten. Het begon goed met een gevleide zege tegen Peru (0-1), wat volgde, waren een moeizaam gelijkspel tegen Australië en de eerste 0-0 van dit WK tegen Frankrijk. 

Welke landen zie jij vandaag doorstoten naar de kwartfinales? Laat het ons gerust weten in de reacties! 

Stort €50 en speel met €150