Deense uitschakeling blijft niet zonder gevolgen: twee spelers zetten prompt punt achter internationale carrière

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Deense uitschakeling blijft niet zonder gevolgen: twee spelers zetten prompt punt achter internationale carrière
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Denemarken bood gisteravond hevig weerwerk tegen favoriet Kroatië, maar moest na het nemen van strafschoppen dan toch de duimen leggen. De uitschakeling kwam hard aan en noopte twee internationals ook tot een boude beslissing.

Zo hebben William Kvist en Michael Krohn-Dehli beslist om zich niet langer beschikbaar te stellen voor de nationale ploeg. Geen al te grote verrassing want beide spelers zijn al rijpe dertigers. 

Kvist is een 33-jarige defensieve middenvelder van FC Kopenhagen. Hij klokt uiteindelijk af op 81 interlands en 2 doelpunten. "Bedankt voor de prachtige jaren. Ik vond het altijd geweldig om samen met jullie het volkslied te zingen en heb steeds mijn uiterste best gedaan", klinkt het uiterst dankbaar op Facebook. 

De 35-jarige Krohn-Dehli, een centrale middenvelder met een verleden bij Ajax, heeft 59 caps op zijn conto staan en scoorde 6 keer voor zijn land. Gisteren mocht hij nog invallen tegen Kroatië en hij zette in de penaltyreeks ook netjes zijn elfmeter om. De ervaren rot is op clubniveau actief bij het Spaanse Deportivo de La Coruña.


 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties