Heel Engeland wil één welbepaald horrorscenario absoluut vermijden: "Proberen er niet te veel bij stil te staan"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Heel Engeland wil één welbepaald horrorscenario absoluut vermijden: "Proberen er niet te veel bij stil te staan"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Engeland krijgt met Colombia een verraderlijk lastige hap voorgeschoteld en als er één ding is dat Harry Kane en co willen vermijden dan zijn het wel strafschoppen want dat was in het verleden niet altijd een succes. Al lijkt de topschutter zelf niet te vrezen voor dat scenario.

"Uiteraard hebben we op training aandacht besteed aan penalty's, maar we proberen er niet te veel bij stil te staan. Het is iets waar je moeilijk op kunt trainen. Als een wedstrijd op penalty's uitdraait, ben je moe en heb je al 120 minuten in de benen. Op mentaal en fysiek vlak krijg je dan een ander scenario", klinkt het bij de topschutter. 

Routine

"Ach, we zijn wel als het zover is, als we in die zone van de match geraken. We hebben er in ieder geval op geoefend." Zelf is Kane een begenadigd penaltynemer, dat bewees hij nog eens tegen Panama met twee rake elfmeters. Zijn geheim? "Elke speler is anders, ik ben iemand die wel houdt van routine. Ik oefen daar ook op en voer het in de praktijk uit tijdens de match, maar sommige spelers doen het niet", klinkt het. 

Ingeoefend

"Er zijn zoveel verschillende manieren om strafschoppen om te zetten. Sommigen wachten tot de keeper duikt en nemen een tragere aanloop, andere spelers kiezen gewoon op voorhand een hoek. Voor mij is het een welbepaalde routine en die exacte routine is ingeoefend en neem ik dan over in de wedstrijd."


 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties