Wordt het avondje bibberen en beven voor Meunier? Zo vermijden we dat Rode Duivel overrompeld wordt door Neymar (én Marcelo)

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Wordt het avondje bibberen en beven voor Meunier? Zo vermijden we dat Rode Duivel overrompeld wordt door Neymar (én Marcelo)
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zou u vrijdag graag in de schoenen staan van Thomas Meunier? Onze man van de rechterflank moet niemand minder dan Neymar aan banden leggen, makkelijker gezegd dan gedaan. Maar het kan, tenminste mits een beetje steun van de ploegmaats.

Eerder vandaag kon u HIER al lezen over het leuke duel tussen beide PSG-ploegmaats. De 26-jarige Meunier kent als geen ander het gevaar dat op hem afkomt. 

"Ik vertrek van nul, zoals iedereen, denk ik. Hij kapt, hij snijdt naar binnen, hij gaat buitenom, met links, met rechts. Hij is zo compleet en vinnig in zijn acties. Het is heel ingewikkeld om hem af te stoppen. Zelfs als je denkt dat je hem kent, dan nog is het in werkelijkheid supermoeilijk om hem aan banden te leggen", aldus de Rode Duivel. 

Rechtsback

Maar het kan dus wel degelijk, Neymar aan banden leggen. Dennis van Wijk en Geert De Vlieger doen alvast hun best om Meunier en co een handje te helpen: "Het kan effectief een voordeel zijn dat hij Neymar beter kent. Ik denk dat Thomas in balverlies onze rechtsback wordt, dat je het zo oplost. Dat je in balbezit blijft voetballen zoals we altijd gevoetbald hebben en hoe we ook het sterkst zijn." 

Maar: "Op het moment dat Brazilië de bal heeft, zal Meunier die moeten proberen te veroveren. Een 3-5-2 en 5-3-2? Neen, een 4-3-3 met een beetje schuifwerk. Dat doen we nu ook al bij momenten. Meunier die rechtsachter wordt als de tegenstander aanvalt, dat kunnen we perfect", meent De Vlieger in Villa Sporza.

Taak voor Toby

Dennis van Wijk vult aan: "Wat je voor ogen moet houden, is dat Meunier heel veel aanvalt. Daar werd hij tegen Japan trouwens ook voor beloond met een assist. In de omschakeling was hij echter redelijk kwetsbaar. Wat Toby Alderweireld moet doen, is een beetje in de zone van Meunier gaan als die weg is. Ik vond Toby tegen Japan iets te dicht bij Kompany spelen", aldus de trainer van KV Mechelen.  

"Hij moet een klein beetje naar rechts kantelen zodat daar iets minder ruimte is en dan moet Jan Vertonghen op zijn beurt iets meer rugdekking geven aan Kompany. Het leek trouwens wel alsof Alderweireld bewust dicht bij Kompany speelde omdat het diens eerste match was na toch een tijdje afwezigheid", stelt de Nederlander. 

"Het was een belangrijke wedstrijd, misschien voelde Kompany zich niet 100% comfortabel. De eerste helft speelde hij heel erg goed, in de tweede helft was het ietsje minder. Misschien had hij toch wat extra steun nodig van Alderweireld waardoor Thomas Meunier bij de tegenaanvallen een beetje op een eiland stond."

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties