Lukaku straalt enorm zelfvertrouwen uit: "Nee, dit wordt niet de belangrijkste match van mijn carrière"

Lukaku straalt enorm zelfvertrouwen uit: "Nee, dit wordt niet de belangrijkste match van mijn carrière"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Romelu Lukaku, dat is een brok graniet, zowel van buiten als van binnen. Brazilianen? Laat ze maar komen! Niks in de aanvaller laat uitschijnen dat hij maar een greintje angst heeft voor de recordwereldkampioenen. "Verdedigend zijn ze te pakken."

Romelu lachte zowat alle vragen over mogelijke angst weg. "We zijn goed voorbereid als team. We hebben een systeem waar we al twee jaar op aan het werken zijn. Morgen zullen we op de proef gesteld worden. We spelen tegen de favoriet, tegen de sterkste ploeg van het toernooi", haalde hij eenvoudig de feiten aan.

Maar de belangrijkste match van zijn carrière? "Nee, als we morgen winnen zal de match daarna nog moeilijker worden. Het wordt wel een referentiematch. Het wordt een test om te zien waar we staan. We gaan proberen winnen. We hebben genoeg kwaliteit om het verschil te maken!"

Bepalend wordt het dus wel. Lukaku wil immers meer, dat is eigen aan hem. Als je in zijn binnenste zou kunnen kijken, zou je hem daar al in de finale zien staan. "We willen zo ver mogelijk geraken. Als je er het hoogste wil uithalen, moet je slagen in zo'n match. Het zijn allemaal moeilijke tegenstanders vanaf nu."

Als je er het hoogste wil uithalen, moet je slagen in zo'n match

Ongenaakbaar zijn de 'Goddelijke Kanaries' immers niet voor hem. "Zwakke punten? Niet echt, op fysiek vlak staan ze heel sterk, met vier spelers die het verschil kunnen maken en Paulinho als box-to-box. Verdedigend zijn ze wel te pakken, maar je kan wel niet constant op dezelfde manier spelen. Drie van de vier verdedigers zijn toch wel heel ervaren. Maar op die variatie hebben we getraind."

En Neymar? De man die als één van de geniaalste spelers ter wereld wordt gezien, maar ook erg ter discussie staat op dit WK? "Nee, hij is geen acteur. Neymar zal de beste speler ter wereld worden, ik ben heel blij dat ik tegen hem zal spelen. Voor de tweede keer! That's it!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties