Marc Wilmots gelooft dat één Rode Duivel de clash tegen Brazilië doet ontploffen: "Dit wordt zijn match"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| -42 reacties
Marc Wilmots gelooft dat één Rode Duivel de clash tegen Brazilië doet ontploffen: "Dit wordt zijn match"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Marc Wilmots pendelde de voorbije weken veel tussen binnen- en buitenland, en kon bijgevolg niet alle wedstrijden van de Rode Duivels meepikken. Van de clash tegen Brazilië verwacht de voormalige bondscoach veel.

"Alle signalen zijn gunstig", zegt Wilmots in gesprek met de RTBF. "De verdedigers zijn op post, de ploeg heeft ervaring, er is veel cohesie. Zo kan je iets groots realiseren en het land laten dromen."

Dit is de match waar deze generatie jaren naar heeft toegewerkt. "Dit WK is een belangrijk moment voor Kompany of Vermaelen", gaat Wilmots verder. "Nadien is het aan de volgende generatie, die tijd moet krijgen. Je kan niet verwachten dat iemand van 21 of 22 jaar al bereikt waar Vincent op zijn 32ste staat."

Zoals tegen Hongarije

Volgens Wilmots zal Eden Hazard uitpakken tegen Brazilië. "Ik denk dat dit Eden zijn match wordt. Dit is voor hem een kans om in een buitengewone categorie terecht te komen.  Ik weet zeker dat hij het kan. Hij heeft de versnellingen en een neus voor goals. Hij is fier om de kapitein te zijn van deze groep."

"Ik verwacht een wedstrijd van hem zoals die tegen Hongarije op het EK. Met zijn vrijere rol kan hij de match openbreken. Er is overal kwaliteit. En als onze verdediging op punt staat en de vleugelspelers niet te veel ruimte in hun rug laten..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties